BAL ARASI İLAÇLAMA

BAL ARASI İLAÇLAMA

BAL ARASI İLAÇLAMA

Arı ilaçlaması yaptırması gereken kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli husus arının türüdür. Tüm arılara ilaçlama yapılmamaktadır. Bu nedenle kulaktan dolma bilgilerle arılara müdahale edilmemelidir. Bal arısı değil de tehlike yaratan arılar yaban arılardır.  Bal arılarına da zarar veren yaban arıları için muhakkak ilaçlama alınmalıdır. Bal arılarının kovanların dalarak onlara da zarar veren arılardan kurtulmak için uzman kişilerden yaban arısı ilaçlama ya da bal arısı ilaçlama şeklinde ilaçlamalardan hangisi uygunsan ilaçlama alınmalıdır. Bal arısı ilaçlaması yapacak bal arısı ilaçlama şirketi seçilirken dikkat edilmelidir. İlaçlama konusunda gerçekten bilgi sahibi olan kişilerin yapması gereken bir işlemdir. Bu nedenle bal arısı ilaçlama servis seçerken ruhsat kontrolü yapmak gerektiği unutmamalıdır.

Bal arıları normalde saldırgan değildir. Ancak ilaçlama sırasında kovanlarına karşı bir risk oluştuğunu düşündüklerinde koloni olarak saldırma ihtimalleri söz konusudur. Bu nedenle bireysel olarak kovanlara müdahale yapılmamalıdır. Bal arısı ilaçlama firması işlemleri yaparken özel kıyafetler giyerek işlem yapmaktadır. Bu son derece önemlidir, çoklu arı sokmalarında ölüm riski bile oluşabilmektedir. Bu nedenle arı deyip geçmemek arı ilaçlama işlemini uzman firmalara bırakmak gerekmektedir. Arı ilaçlaması yapılması gerektiğinde yapılması gereken bireysel olarak müdahale etmemektir. Doğru bir firma seçmek işlemleri bu firmalara bırakmak gerekmektedir. Aslında mücadele edilen tür ne olursa olsun işlemler için uzman ilaçlama firmalarından destek alınmalıdır.

İstanbul’un hangi semtinde olursanız olun bal arıları ilaçlama ve diğer arılar ile mücadele ya da haşere ilaçlama gibi bir ilaçlama ihtiyacınız varsa firma seçimine dikkat etmelisiniz. Her firma ruhsatlı firma olduğunu iddia etmemektedir. Söze asla kanmamalı muhakkak ruhsat kontrolü yapmak gerekmektedir. Ruhsatlı firmalar ilaçlama alanı ne olursa olsun Sağlık Bakanlığının ilaçlama için uygun gördüğü kimyasalları içeren ilaçları kullanması gerekmektedir. İnsan sağlığı açısından bu çok önemlidir. Haşerelerden kurtulmak için zehirli kimyasallara maruz kalınmamalıdır. Bu nedenle alan ne olursa olsun, yapılan ilaçlama ne olursa olsun hizmet satın alınacak bal arısı ilaçlama ya da haşere ilaçlama firması ruhsatlı olmalıdır. Ruhsatlı firmalardan biri olan Eda ilaçlama her türlü zararlıya karşı kaliteli ve garantili hizmeti 7/24 sunmaktadır.

Etiketler: