FARELERLE MÜCADELE

FARELERLE MÜCADELE

FARELERLE MÜCADELE

Fare mücadele etmesi en zor canlılardandır, hızlı hareket etmesi yakalanarak imha edilme ihtimallerini düşürmektedir. Hızlı üreme özellikleri nedeniyle sayıları oldukça fazla olan bu kemirgen 1-4 yıl arasında bir ömre sahiptir. Ancak üreme hızlarıyla kısa ömürlerinin açığını kapatmaktadırlar. Memeli grubunda yer alan bu canlı sert dişlere sahiptir. Bu dişleri sayesinde her türlü yiyecekten, kıyafete, mobilyaya ve kablolara kadar her şeyi kemirerek tüketebilmektedir. Sağlık olarak da zararlı olan fareler ile mücadele tam anlamıyla bir zorunluluktur. Yapılacak fare mücadelesi bireysel olarak yapıldığında tam anlamıyla ortadan kalkmayabilmektedir. Fare sorununun çözümü için kapsamlı bir araştırma ve sonrası profesyonel ilaçlama gerekmektedir. İstanbul gibi doğal dengenin bozulduğu bir ilde sıklıkla evlerde fare mücadelesi İstanbul gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Fare mücadelesi gerçekleştiren profesyonel ilaçlama firmaları mevcuttur.

Fare ilaçlama yapan uzman ilaçlama firmaları öncelikle fare türünü belirlemektedir.  Farklı fare türleri vardır. Ülkemizde sıklıkla sorun yaratan fare türü ise fındık faresi, çatı faresi, tarla faresi ve lağım fareleridir. Pis yerlerde yaşadıkları için tüm fare türleri hastalık bulaştırmaktadır. Tifüs, salmonelle, humma, verem ve veba hastalıklarının mikrobunu taşıyan fareler insanların yaşam alanlarına girdiklerinde oldukça tehlikeli olmaktadır. Fare sorunu olduğu genellikle eşyalarda görülen bir kemirme ve fare pisliğinin görülmesi ile anlaşılmaktadır. Böyle bir sorun ile karşılaştığınızda hızlıca fareler ile mücadele adına uzman bir ilaçlama firması arayışına girilmelidir. Uzman ilaçlama firmaları fareler ile mücadele için alan incelemesi yapacaktır. Yapılan inceleme sonrası fare türü belirlenmekte ve Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği ilaçlar yardımı ile ilaçlama sağlamaktadır.

İstanbul fare mücadelesi işlemi için seçilecek ilaçlama firmasının ruhsatlı olması gerekmektedir. Ruhsatsız firmalar nezdinde alınacak bir Anadolu yakası fare mücadelesi ya da Avrupa yakası fare mücadelesi başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Bunun nedeni ise doğru ilaçları kullanmamaları ve fareler konusunda yeterli bilgiye sahip olmamalarıdır. Farelerden kurtulmanın en etkin yolu ilaçlama ile birlikte farelerin yuvalarının tespit edilmesi bu alanların farelerden arındırılması ve ayrıca farelerin giriş ve çıkış alanlarının tespit edilmesi ve bu alanların kapatılmasıdır. Sadece ilaçlama yapmak sadece birkaç farenin imha edilmesi dışında bir işe yaramayacaktır. Profesyonel ilaçlama hizmeti sunan Eda İlaçlama 7/24 hizmet sunan ruhsatlı bir firmadır.

Etiketler: