KÜMES İLAÇLAMA

KÜMES İLAÇLAMA

Kümes hayvanlarının sağlığı doğal olarak insan sağlığını da doğrudan etkileyen bir faktördür. Genellikle günlük tüketim için başvurulan bir işlem olsa da daha büyük kümeslerde bakılan hayvanlardan alınan ürünlerin satışı da görülmektedir. Özellikle tavuk yumurtası bu alanda daha önde sayılabilir. Ama doğru KÜMES İLAÇLAMA yapılmaması durumunda oluşabilecek sağlık sorunlarına bir de ticari kayıpları ekleyebiliriz. Bu nedenle de belirli aralıklar ile kümes pire ilaçlama işlemi yaptırmak gerekir. Özellikle pire diyoruz çünkü kümeslerde sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Elbette kümes fare ilaçlama işlemine de gerek var ancak pire oluşumunun daha fazla görüldüğü de bir gerçek. Pire ilaçlama işlemleri hem ortam da hem de canlı da etki edeceğinden asla kişisel yöntemlerle yapılmamalı ve kesinlikle profesyonel destek alınmalıdır.

Anadolu Yakası kümes ilaçlama alanında bir parça daha dikkatli olsa da ne yazık ki bu yeterli düzeye gelmiş değil. Halen sıradan bir kümes çalışanının her yerden temin edilebilen ilaçları kullanarak ilaçlama yaptıklarını duyuyoruz. Oysa bu hem ilaçlama yapan kişiye zarar hem de içerideki diğer tüm canlılara. Bu durumda kümeste pire görülmesini beklemeden periyodik olarak uzman yardımı ile ilaçlama yapılması gerekiyor. Özellikle de tavuk biti ilaçlama işlemlerinde deneyimli ve eğitimli kişilerden destek almanın gerektiğinin üzerini çiziyoruz. Kümes de fare ya da kümes de pire görüldüğü anda yapılacak olan ilk davranış uzman ilaçlama firmaları ile iletişime geçmek olacaktır. Ama iletişim kuran kümes ilaçlama şirketi ruhsatlı mı diye de değerlendirmek lazım ki yapılacak olan uygulama da amaca erişilebilsin.

Kümes ilaçlama firmaları genelde merdiven altında kurulmuş ve sıradan kişilerin uygulamalar yaptığı firmalar olabiliyor. Ama ruhsat kontrolü sizi bu ihtimalden arındıracaktır. Kümes ilaçlama servisleri eğer ruhsatlı ise zaten haşereler konusunda deneyimli kişiler ile faaliyet göstereceklerdir. Kümes ilaçlama işlemi farklı saatlerde yapılması gerekebileceğinden firmanın 7/24 saat çalışıyor olması da çok önemli. Avrupa Yakası kümes ilaçlama firması olarak tanıdığınız Eda İlaçlama artık İstanbul’un tamamında sabit fiyatlar ile hizmet veriyor. İlaçlama servisleri arasında kaybolmayın ve garantili kümes ilaçlama hizmeti için bizleri arayın. Maksimum memnuniyet ile kümes böcek ilaçlama. Hem kaliteli hem de uygun fiyatlı kümes ilaçlama için aramanızı bekliyoruz.

Etiketler: