UYUZ İLAÇLAMASI

UYUZ İLAÇLAMASI

UYUZ İLAÇLAMASI

Haşerelerin ısırması nedeniyle genelde kaşıntı hisseder ve bölgede kızarıklık hissederiz. Isıran haşerenin türüne göre bu oran farklılık gösterir. Ama bazı parazitler vardır ki insan derisinin altına yumurtlarlar ve o bölgede tahrişat yaparlar. Uyuz bunlardan birisidir. Aslında bu hastalığın ismidir. Sadece bu hastalığa neden olan parazitler vardır. Çok hızlı çoğalan bu parazitlerden kurtulmak için mutlaka uyuz ilaçlama yapılması gerekir. Deri altında olduklarını düşününce zorluk derecesini de anlayabiliriz. Sağlık adına çok ciddi sorunların nedeni olabilen bu canlı bilindiğinin aksine ev hayvanlarından ya da sokak hayvanlarından geçmezler. Ne kadar hijyen sağlanırsa sağlansın uyuz mikrobu bir şekilde geçer. Genelde koltuk altı, bilek kıvrım yerleri, göğüs gibi bölgelerde meydana gelir. İlk başta kendini hissettirmez ama ardından şiddetli kaşıntı olarak gün yüzüne çıkar. 

UYUZ İLAÇLAMASI mutlak gereklilik olmanın yanında bu ilaçlamayı yapacak kişilerinde belirli deneyimi ve eğitimi olması gerekir. Öncelikle bir firmanın uyuz ilaçlama yapması lazım ve firmanın da resmi belgeli olması gerekiyor. Buradan da anlaşılacağı gibi firma seçerken yapılacak ilk iş resmi belge yani ruhsat kontrolü. Ardından Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçların kullanılıp kullanılmadığının denetlenmesi lazım. Bunun sonrasında da uyuz ilaçlaması standartlara uygun ekipmanlar ile mi yapılıyor yoksa sıradanlık mı görülüyor iyi incelemek lazım. Bu şartlar sağlanmış ise son kontrol kişi yetkinliği üzerine olması gerekiyor. Bunu en iyi firmanın daha önceki uygulamalarını araştırarak öğrenebiliyoruz. Yani referanslar ile birebir görüşme amaca ulaşmada etkili bir yöntem olabilir.

Değil uyuz mikroplarının türlerini ayırt edebilmesi, böcekleri birbirinden ayırt edemeyen birine ilaçlama yaptırılacak olur ise alınacak sonuç da hüsran olur. Bu sebeple personelin yeterli deneyiminin olduğunu kontrol etmek çok önemli. Uyuz ilaçlaması asla bireysel yapılamaz. Merdiven altı bir uyuz ilaçlama firması ile bireysel ilaçlama arasında bir fark beklemek hayalcilikten başka bir şey değildir. İstanbul’da uyuzların ilaçlanması konusunda son derece başarılı olan ve garantili ilaçlama yapan bir firma var. O da Eda İlaçlama. 7/24 saat çalışıyor ve fiyatları da çok cazip. Bu özellikleri ile de tercih edilebilirliğini her geçen gün biraz daha artırıyor.

 

Etiketler: