EV BÖCEĞİ TÜRLERİ

EV BÖCEĞİ TÜRLERİ 

 EV BÖCEĞİ TÜRLERİ

Ne kadar temiz olursak olalım böcek sorunu yaşamamız muhtemelidir. Açık bırakılmış bir kapı ya da cam aralığı yada giysilerimize yapışan bir böcek yaşam alanlarımızda böcek sorunun oluşmasına neden olmaktadır. Böceklerin en belirgin özelliği hızlı çoğalmalarıdır. Bir böcek bin böceğin oluşması için yeterlidir. Ev böceği türleri arasında sayılabilecek ev böceği türleri, hamam böceği, kara böcekler, susam böcekleri, nem böceği, kalorifer böceği, sarı böcekler, küçük böcekler vb. dir. Yine evcil hayvan besleyenlerin yaşayabildiği bit, pire ve uyuz böcekleri de oldukça can sıkıntısı yaratmaktadır. Mite ve akar olarak bilinen çok küçük canlılarda evlerimizde bizimle yaşamaktadır.  Evlerimizdeki bu istenmeyen misafirlerden kurtulmanın yolu profesyonel ilaçlama hizmeti almaktır.

Bireysel olarak böceklerden kurtulmak mümkün değildir. Çünkü ev böcekleri zor alanları kendilerine mesken seçmektedir. Lavabo altları, duvar çatlakları, dolap altları, bodrum ve tavan arası gibi alanlar ev böceği çeşitleri için oldukça cazip yerlerdir. Bu alanların ilaçlanması da oldukça zordur. Özel ekipmanlar ile ilaçlama yapmak gerektiğinden işlemin uzman bir firma tarafından yapılması gerekmektedir. Basit bir karınca sorunu bile uzman firmalar olmadan ortadan kalkmamaktadır. Genellikle yapılan bireysel uygulamalar ortalıkta gezinen haşere türlerinin ölmesine neden olmaktadır. Ancak yuvalarında yumurtalarda bekleyen böcekler ölmedikleri için yumurtadan çıkıp sorunun tekrar edilmesi söz konusudur. Yine bebek böcekler ergin hale gelip yeni yumurtalar bırakarak sorunun büyümesine neden olmaktadır. Bu böcek sorunu kesinlikle göze alınmamalı acil olarak ilaçlama alarak yaşam alanları sağlıklı hale getirilmelidir.

Ev böceği türü olarak geçen böceklerin neden oldukları hastalıklar arasında, cüzzam, veba, dizanteri gibi önemli hastalıklar yer almaktadır. Bu hastalıklara yakalanmamak adına düzenli ilaçlama hizmeti almak çok önemlidir. Ev böcekleri türleri konusunda bilgi sahibi olmayan kişilerin haşereler ile mücadele etmesi mümkün değildir. Her türe uygulanacak ilaç ve ilaçlama yöntemi farklı olmaktadır. Sorunun yoğunluğu ilaç dozunun belirlenmesi adına gereklidir. Bu nedenle ev böceği türleri ile mücadelenin uzman kişilerce yapılması gerekmektedir. Uzman firmalar Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanarak ilaçlama yapmaktadır. Yine Sağlık Bakanlığının ilaçlama konusunda çıkarmış oldukları yönetmelik hususlarını göz önüne alarak ilaçlama yapan uzman Eda İlaçlama gibi firmalar ile çalışmak gerekmektedir.

Etiketler: