KORONAVİRÜS

KORONAVİRÜS

KORONAVİRÜS

Son günlerin ben önemli konusu Koronavirüs. Ülkemize geldi gelecek derken ne yazık ki artık Türkiye’de de görülmeye başlandı. Tabi bu durum bazı fırsatçılara da gün doğmasına neden oldu. Birçok gıda malzemesi bile çok ciddi fiyatlara satılıyor. Kolonya desek karaborsaya düştü. Ama koronavirüs sorunu ile mücadele kapsamında alınması gereken daha ciddi önlemler var. Mesela hijyene hassasiyet gösterilmesi gerekliliği. Bu her zaman önemliydi ama Koronavirüs mücadelesi için daha da ayrı bir önem taşımaya başladı. Kalabalık ortamlara girmemek de alınacak önlemlerden birisi. Tabi bir de bağışıklık sistemini güçlü kılacak gıdaların tüketilmesi gerekiyor. Bu gereksinimler aslında normal yaşamda dahi gerekli. Ama bizler nedense sadece ihtiyaç duyulduğunda daha fazla önemsiyoruz.

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde el yıkama oranının diğer ülkelerden daha yüksek olduğunu açıkladı. Ama yeterli değil. İlaçlama konusunda ise en fazla umarsız davranan milletler arasındayız. Yaşam olanlarımızın dezenfekte edilmesi gerekiyor ve bunun için de bireysel ilaçlamalardan uzak durup uzman firmalardan destek almamız gerekiyor. Koronavirüs sorununu fırsat bilen bazı sıradan ilaçlama firmaları ortalıkta kol gezmeye başladı. Bunlara yem olmamak adına koronavirüs ilaçlama şirketi ile anlaşma yapmadan önce kesinlikle firmanın resmi belgelerini görmek ve ruhsatlı olup olmadığının denetlenmesi gerekiyor. Ruhsatlı olan bir ilaçlama firması zaten Sağlık bakanlığı onaylı ilaçlar kullanacaktır. Böylece de zararlıları yok etmek adına verimlilik gösterecekken insan sağlığını da güvence altına alacaktır.

Koronavirüs gerçeği kapımıza dayandı. Bu virüsün etkin olabilmesi için bir kişinin illaki yurt dışına çıkmış olmasına gerek yok. Çünkü hayvanlar aracılığı ile taşınıp taşınmadığına dair somut bir veri yok elimizde. Yukarıda saydığımız hassasiyetlere özen göstermek ve ilaçlama yaptırmak zorunluluk oldu. Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilaçlama yaptıracak olan firmalar arasında işini oldukça düzgün yapan ve birinci önceliği kişi sağlığı olan Eda İlaçlama iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik bu firma İstanbul genelinde sabit fiyatlarla hizmet veriyor. Koronavirüs fırsatçılarından olmayarak uygun fiyatlarla garantili ilaçlama yapıyorlar. Üstelik de bu firmaya günün her saatinde erişmek mümkün. Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar ile uygulama yapan bu firmadan bilgi almadan geçmemenizi öneriyoruz.

Etiketler: