SARI BÖCEK

SARI BÖCEK

SARI BÖCEK

Halk dilinde sarı böcek ya da kakalak olarak ifade edilen bu türler Alman hamam böcekleridir. Rengi, sarı ya da çok açık kahverengi olduklarından halk dilinde böyle yayılmıştır. Bu tür böcek bulunduğu alanda oldukça hızlı bir şekilde çoğalmakta ve diğer haşere türlerine göre çok uzun bir süre hayatta kalmayı başarabilmektedir. Sarı böcekler çok nemli, oldukça ılık ve karanlık ortamlardan hoşlandıkları için genellikle banyo, mutfak ve kiler odaları gibi sıcak ve sessiz alanlarda daha fazla bulunurlar. Aslında bakıldığında kalorifer böcekleri ile aynı özelliklere sahiptir. Sarı böceklerin boyutları hemen hemen 1-2 cm’dir. Hızlı çoğalma potansiyeli çok fazla olan bu türleri evde bir tane bile görmüş olsanız dahil acilen önlem almanızda yarar vardır. Her türlü besin artığını kendine yiyecek olarak belirleyen bu türlerin gelmesine engel olmak için öncelikle evlerde yer alan çöplerin düzenli olarak atılması, bulaşıkların anında temizlenmesi ve kesinlikle yiyeceklerin açık bırakılmaması bir nebze olsun gelmelerini engelleyebilir.

Fakat bu her zaman tek başına yeterli gelmeyebilir. Yani her ne kadar hijyen bakımından temiz olsalar dahil bu türler evlere girmeden edemezler ve buralarda da giderek yaygınlaşırlar. Bu haşere türüne en etkili metotlardan biri ilaçlama yaptırmaktır. İlaçlama sayesinde bu dertten kurtulmanız mümkündür. Sarı böcek ilaçlama diğer haşere türlerine göre biraz farklıdır. Yani bireylerin klasik kullandığı yöntem ya da tablet ilaçlar bu türün yok edilmesi için doğru yöntem değildir. Gelişen teknoloji ile son dönemlerde iyice yaygınlaşan sarı böcek ilaçlaması için jel ilaçlama yöntemi en etkili olanıdır ve genellikle de bu yöntem tercih edilmektedir. Jel ilaçlama tekniğinin bu türleri nasıl yok ettiğini kanıtlayan bir yöntemdir. Diğer bir taraftan da jel tekniği sayesinde bu tür haşereden kısa bir süre içerisinde kurtulmanız mümkündür. Bu böceklerin hangi noktalarda yaşadığını tespit edebilmek ve doğru ilaçlama yapmak son derece güçtür. Bu sebepten dolayı ilaçlama işleminin, profesyonel bir ilaçlama teknisyeni tarafından gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir.

En pis ortamlarda yaşayan ve bu alanda yer alan her türlü pisliği evinize getirmeyi başaran bu türden Eda ilaçlama kurtarabilmektedir. Bizler şirket olarak her türlü haşere ilaçlama ve kullanılan son yöntemler ile kendimizi geliştirmeyi her geçen gün başardık. Firmamız çalışanları her türlü ilaçlama yöntemi karşısında oldukça deneyim sahibi olmakla birlikte iyi eğitim almışlardır. Diğer bir taraftan da gelişen teknolojiden geri kalmamak için sürekli olarak kendilerine yeni bilgiler eklemekte ve çeşitli eğitim programlarına katılmaktadır. Bizim için ilaçlama belli bir ya da belli bir saatte yapılmaz. İyi bir firma gece gündüz demeden ilaçlama yapabilecek kaliteye ve ekibe sahip olmalıdır. Yaptığımız bütün ilaçlama işlemleri her bütçeye hitap olabilecek şekilde oldukça ekonomiktir.

 

 

Etiketler: