SUSAM BÖCEĞİ SORUNU

SUSAM BÖCEĞİ SORUNU

SUSAM BÖCEĞİ SORUNU
İnsanlar yaşam döngüleri esnasında farklı hastalıklara yakalanırlar. Her hastalığın oluşmasında farklı etmenler olabilir. Bunlardan bazıları da haşerelerin taşıdıkları mikroplardan kaynaklanır. Bu durumun görülme sıklığı ise küçümsenmeyecek boyutlardadır. Ancak bu tür rahatsızlıklar genelde insanlar tarafından fazla önemsenmezler. Ancak ölümcül etkisi olan kene, alerjik durumlarda arı, zehirli yılan gibi bazı zararlılara karşı hassasiyetle yaklaşılırken birçoğu önemsiz olarak nitelendirilir. Özellikle SUSAM BÖCEĞİ SORUNU gösterilmesi gereken önemi bir türlü görmemektedir. Oysa tahıl ve bakliyat gibi gıdalara musallat olan bu zararlı çevreden taşıdıkları mikropların insanlara bulaşmasına neden olurlar. Tabi musallat oldukları gıdalara verdikleri zararlar da cabası. Susam böceği sorunu ile ilgili bilgi paylaşmadan önce bu canlının kendisinden biraz söz etmemiz de yarar var.

Yukarıda da söz ettiğimiz gibi susam böceği tahıl ve bakliyat gibi genelde depolanmış gıdaları istila ederler. Hem ürüne zarar verirler hem de o ürünü tüketen diğer canlılara zarar verirler. Genel de 50 gün civarında bir yaşam döngüleri vardır. Ancak bu kısa süre içerisinde verebilecekleri zararlar tahminlerden daha fazladır. Görüntüsü nedeniyle bu isim ile anılsa da bazı yörelerde sigara böceği ya da tütün böceği olarak da isimlendirilirler. Susam böceği sorununu çözme genelde ilaçlama yöntemleri ile olur. Yarım cm’den dahi küçük olan bu canlıların tırtıklı antenleri ve kamburumsu yapıları vardır. Çok sayıda larva ve yumurta bırakmaları ile bilinirler. Bu gibi etmenlerden dolayı bu zararlıdan kurtulmak için mutlaka ilaçlama yapılması gerekmektedir. Ancak bu ilaçlamanın da uzmanlar tarafından yapılması gerekiyor ki beklenen sonuç elde edilebilsin.

Susam böceği ilaçlama işlemi alanında yetkin kişiler ile ve ruhsatlı firmaların desteği ile yapılması zorunlu. Bu nedenle kulaktan dolma olarak edinilen bilgilere inanıp kendimiz ilaçlama yapmamalıyız. İlaçlama firmasının ruhsatlarının kontrolü ilk ve en önemli gerekliliktir. Ardından deneyim ve referans kontrolüne geçilebilir. Susam böcekleri kısa ömürlerinde ciddi zararlara yol açacağından yapılacak ilaçlamanın sadece mevcut susam böceklerini yok etmede etkili olmakla kalmayıp, ilaçlama sonrasında da ortama gelişlerini engellemesi gerekir. Biz Eda İlaçlama olarak sizlere tam da bu desteği veriyoruz. İstanbul’un tüm ilçelerine sabit tutarlarla destek veren firmamıza 7/24 saat erişim sağlayabilirsiniz.

Etiketler: