ZİRAİ İLAÇLAMA

ZİRAİ İLAÇLAMA

ZİRAİ İLAÇLAMA

İnsanların yaşamak için sürekli olarak yaptığı eylemler den biri yemek yemektir. Yemek olarak yenilen her şeyin zirai bir süreci ve geçmişi vardır. En iyi mobilya, dikilen ağaç sayesinde dönüşüme uğramış, en taze konserve yapılan ürün en iyi yetişen zirai koşulları iyi olan bahçelerde yetişmiştir. Dolayısıyla yaşam alanımız içerisinde giren her türlü eşyanın zirai bir geçmişi bulunmaktadır. Her meyve, sebze ve bunlar dışındaki eşya olan ürünlerin olgunlaşma, işlenme ve insanlara ulaştırılması süreçleri bulunmaktadır. Bu süreçlerin Başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için zirai ilaçlama şart olmaktadır. Bu ilaçlama türünün küçümsenmesi ya da atlanması kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Mutlaka yapılması gereken ilaçlama türlerinden biridir. Haşere ve kemirgenler tarafından çiftçiye, bağı ya da bahçesi olan kimselere verilebilecek zararın daha büyük maddiyatlara ulaşmadan zirai ilaçlama hizmeti kesinlikle tercih edilmelidir.

Zirai İlaçlamanın Kapsadığı Alanlar

Zirai denince akla gelen şey elbette ki ekim ve dikim olmaktadır. Fidanların ekildiği süreçten itibaren olgunlaşıp insanların sofrasına gelen ürünleri vereceği ana kadar düzenli bir şekilde bakımdan geçmeleri gerekir. Haşere ve kemirgenler bu süreçte en çok ürünleri zorlayan ve tahrip eden canlılardır. Toprak altında yaşamayı seven kemirgen ve haşere türleri yuvalarını Yine toprak altında kurarlar ve insanların göremeyeceği yerlerde ürerler. Sayıları bir anda çoğalıp ürünlerin içerisine girmeyi başararak bazıları sofraya kadar ulaşırlar. Bu durumda zirai böcek ilaçlama işleminin yapılmadığı anlaşır. Sıcaklık arttığında da haşere ve kemirgenlerin toprağın yüzeyine çıkması ve görülmesi daha yüksek olasılıklıdır. Zirai ilaçlama denince bağ, bahçe, tarla gibi akla gelebilecek her türlü ekim ve dikimi yapıldığı alanlar kapsam içerisine girer. Fare, örümcek, akrep, yılan, çiyan, kertenkele ve daha birçok haşere ile kemirgen türüne karşı zirai ilaçlama yapılmaktadır.

İlaçlama Yapmanın Sağladığı Faydalar

İlaçlama yapılmadığında problemi daha büyük noktalara taşıyacak haşere türleri bulunmaktadır. Yılan ısırığı veya akrep zehri insanı ölüme kadar götürebilecek ısırıklardır. Eda İlaçlama bu bağlamda bütün türlere karşı başarılı bir şekilde ilaçlama yapmakta günün her saatinde başarıyla hizmet vermektedir.

Etiketler: