TIRTIL İLAÇLAMA

16

TIRTIL İLAÇLAMA

TIRTIL İLAÇLAMA

Göğüs kısmında 6 adet bacağı olan web kelebeği larvası olarak bilinen canlılar tırtıl olarak isimlendirilir. Gövdeleri Uzunca bir şekildedir ve üç bölümden oluşan vücut yapıları bulunur. Kafalarının arkasında bulunan 3 farklı bölge tırtıl kelebeğe dönüşüm sağladıktan sonra göğsünün son halini almaktan ve kanatları ile birlikte bacakları da bu bölüme bağlanmaktadır. Öteki kısımları da tırtıl kelebek haline dönüştükten sonra kaybolur. Tırtılların yavruları anneleri yumurtladığında ağaçtaki yapraklar ile beslenir ve kelebek olmak için az bir zamanları da kaldığında pupa adı verilen kozalara girip belirli bir süre sonra kelebek haline gelirler. Tırtılken pek sevilmeyen bu canlılar kelebek haline geldiklerinde Şirin olurlar ve sevilmeye başlanırlar. Tırtılların baza çeşitleri zehirli olmakta ve insan sağlığı için tehlike yaratmaktadır. Özellikle son zamanlarda İstanbul ve bazı ilçelerinde zehirli tırtılların görülmesi artmış ve tırtıl böceği ilaçlama için ihtiyaç artmıştır.

Tırtılın Verdiği Zararlar

Tırtıl insanların hayat sahalarına girerek direk zarar vermese bile meyve ağaçlarına zararları dokunur. Akla gelebilecek bütün meyve ağaçlarının üzerinde bulunan meyvelere, yapraklara ve ağacın yeni fidanlarına zarar vererek ağacın ömrünü etkiler. Bitkilerin köklerini kurutan, yapraklarını yiyen ve ağaç kabuklarında tahriplere sebep olan tırtıllar tırtıl ilaçlama işlemi yapılmadan kolay kolay bulundukları alanı terk etmezler. Tırtıl ilaçlaması vakit kaybedilmeden yapılması gereken bir işlemdir. Tırtıl ilaçlama yapılırken de ağaçların üzerinde bulunan meyveleri zarar verilmemesi gerekir. İşinin ehli olan tecrübeli bir ekibe sahip olan firmalar tarafından gerçekleştirilmesinde fayda vardır. Bu kapsamda; bahçe, tarla, avlu, balkon, zirai alanlar yeşilliğin bol şekilde bulunduğu alanlarda tırtılların görülme ihtimali daha yüksektir.

Tırtılla Mücadele Etmede Firma Farkı

Tiksindirici, mide bulandırıcı ve küçük olan tırtıllara karşı verilen mücadelede firmanın tecrübesi önemlidir. İyi bir firma çabuk sonuç demektir. Eda ilaçlama bu kapsamda oldukça tecrübeli ve başarılı bir ekibe sahiptir. Ekip gece gündüz demeden çalışmaktan ve insanların yaşam alanlarına gereken hizmetin verilmesini sorumluluk olarak üstlenmektedir. Yalnızca tırtıllara karşı değil tüm haşerelere karşı ilaçlama hizmeti verilmektedir.

Etiketler: