Uyuz Böceği Nasıl Ölür

uyuz bocegi1Uyuz böcekleri 0,4mm’dir.  Uyuz böcekleri çok minik oldukları için mikroskop ile görülebilmektedirler. Uyuz böceğinin rengi sarıdır, bacakları kısadır ve bacaklarının dış kısmı kıllı yapıdadır. 8 adet bacağı mevcuttur. Uyuz böceği deri altına girdikten sonra yumurta bırakıp üremeye çoğalmaya balarlar.

Uyuz böceği insan derinse tüneller halinde yerleşip çoğalabilen delikler, yaralar ve kabarcıklar oluşturan parazitlerdir. Uyuz böceği yumurtlamaya başladıktan iki hafta sonra belirtilerini vermeye başlar. Böyle bir durum karşısında mutlaka doktora başvurmalısınız. Uyuz böceği ısırması durumunda insanlarda ve diğer canlılarda şiddetli bir kaşıntı hissi oluşturur. Deri altına yerleştiği için deri altında yaşamaya devam ederler. Sürekli deri altında hareketli oldukları için kaşıntıya neden olurlar. Dişilerine oranla erkek olan uyuz böcekleri daha iri yapıdadırlar.

Uyuz böceğinin vücuda girmesiyle deri altında kabarcıklar oluşur. Deri de oluşan kabarcıklar, kaşıntılar ve kızarıklıklar uyuz böceğinin vücuda yerleştiğinin belirtisidir. Uyuz böceği daha çok koltukaltı, parmak arası ve dirseklerin iç kısımlarında yaşarlar. O bölgelerde çok daha fazla kaşınmaya neden olurlar.  Uyuz böceği gece vakti hareketlenirler. Kaşınmalar daha fazla gece yaşanır. Uyuz böceğinin neden olduğu uyuz hastalığı insanlara bulaşan bir hastalıktır. Uyuz hastalığına yakalanmış kişilerin özellikle eşyaları kullanmak uyuz hastalığının yayılmasını hızlandırır. Toplu alanlarda herkese bulaşır. Uyuz böceği hastalığı pis titiz olmayan kişilerde görüldüğü doğru bir bilgi değildir. Temiz insanların deri altlarında da uyuz görülebilir. Uyuz böceği nasıl ölür bunun belirlenip tedavi edilmesi gerekir. Bu süreç içerisinde bu hastalığa yakalanan kişilerden bir süre uzak durmak en doğru olanıdır. Uyuz hastalığından korunmak için en etkili yol uzak durmaktır. Uyuz böceğinin yaptığı bu hastalık asla hafife alınmamalıdır. Daha ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmamıza neden olurlar. Uyuz böceği nasıl ölür; uyuz teşhisi konulduysa eğer giysiler ve kullanılan eşyalar kaynatılır, yıkanır ve yüksek derecede ütü yapılmalıdır. Bütün bu işlemler evde bulunan herkese uygulanmalıdır. Uyuz olan mekân ilaçlama firması tarafından komple her yeri ilaçlanmalıdır. Uyuz böceği nasıl ölür bununla mücadelenin en etkili yolu profesyonel firmalar tarafından ilaçlama yapılmasıdır. Uzun ve kalıcı çözüm ilaçlama sayesinde çözüme ulaşılır.

Eda ilaçlama olarak uyuz böceği nasıl ölür ilaçlaması için firmamızı günün her saati arayabilirsiniz. Sağlık bakanlığından onaylı ilaçlarımızla ilaçlama işlemini gerçekleştirmekteyiz. Sağlığınız bizim için önemlidir.

Etiketler: