EVDE AKREP VARSA

EVDE AKREP VARSA

EVDE AKREP VARSA

Akrep sözcüğünü duymak bile içimizin ürpermesine neden olur. Eklembacaklılar arasında en tehlikeli türlerden biridir. Özellikle sıcak bölgeleri severler. Duvar çatlaklarında, ağaç kovuklarında, toprak altlarında yaşarlar. Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında yağmur sularınınn yuvalarına dolmasıyla evlerimizin içinde, yorganlarımızda, ayakkabılarımızda yaşarlar. Birçok türü vardır. Küçük olan türünün zehirli olmadığını söyleyemeyiz. Çünkü zehirleri küçüklükleriyle alakalı değildir. Zehirlerini kuyruklarında taşırlar ve ne yazık ki zehirleri öldürücü boyutlara ulaşabilmektedir. Eğer evde akrep gördüyseniz mutlaka önlem alınız. Çünkü evde akrep varsa muhtemelen tek değildir. Her ne kadar akrepler tek başlarına yaşasalarda dişileri bir seferde ortalama 50-60 yumurta bırakır. Bu da evde gördüğümüz akrebin tek olmama ihtimalini yükseltir.

Özellikle bahçeli evlerde, köylerde ve sıcak tatil yerlerinde akrep görülme ihtimali daha yüksektir. Bu nedenle özellikle böyle bir yerleşim alanında yaşıyorsanız mutlaka düzenli akrep ilaçlama yaptırınız.  Evde akrep sorunu çözülmesi gerek büyük bir problemdir. Evde akrep görmek bizi endişelendirebilir. Böyle bir durumda panik yapmadan kendiniz bir müdahalede bulunmayınız. Çünkü kendi müdahaleniz tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle hemen bir akrep ev ilaçlama servisinden yardım istemelisiniz. Ailenizden biri de evde akrep gördüm derse lütfen durumu ciddiye alın. Bizim evde akrep olmaz düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Çünkü ülkemizin iklim koşulları akrebin yaşaması için uygun ortamlara sahiptir. Eğer bir akrep tarafından sokulduysanız mutlaka öncelikle bir sağlık kuruluşuna başvurun ve en kısa zamanda akrep ilaçlama şirketinden yardım alınız.

Akrepler renklerine göre tehlike barındırabilirler. Koyu renk akreplerin daha zehirli olduğunu söylemek yanlış bir bilgi olmaz. O yüzden hangi saat olursa olsun mutlaka bir ilaçlama şirketine ulaşınız. Tabi işinin uzmanı, deneyim sahibi bir firma olmasına dikkat edilmelidir. İlaçlarının Sağlık Bakanlığı onayı olup olmadığını, ruhsat sahibi olup olmadıklarını kontrol ediniz. Eda ilaçlama şirketi evinizdeki her türlü haşere ve kemirgen dışında akrep gibi zehirli eklembacaklılar için de kökten çözüm garantisi sunmaktadır. Profesyonel ve alanında uzman elemanlarımız size ve sevdiklerinize zarar vermeden güvenilir, Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlama yapmaktadır. Unutmayın evde akrep olması büyük bir tehlikedir. Bu tehlikeden kurtulmak için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

 

 

 

  

Etiketler: