TIRTIL İLAÇLAMASI

24

TIRTIL İLAÇLAMASI

TIRTIL İLAÇLAMASI

Tırtıllar oldukça masum görünümleri olan ve ülkemizde genel olarak bahçe yetiştiriciliği gerçekleştiren yerlerde sık bir şekilde görülürler. Tırtıllar temel anlamda bahçe bitkilerine zarar veren böceklerdendir. Kalıcı olan bu tür bitkiye larva bırakmaya başlamışsa eğer bunlarla baş edebilmek neredeyse imkansız hale gelir. Dolayısıyla tırtıl ilaçlaması hafife alınacak bir durum olmamakta ve ciddi işlemler gerektirmektedir. Peki tırtıllardan kurtulabilmek için ne tür uygulamalar yapmak gerekiyor ya da tırtıllardan ne şekilde kurtulabilmek mümkün? Bu soruya cevap verebilmek için öncelikle tırtılın görüldüğü alanın iyice incelenmesi ve didiklenmesi gerekir. Tırtılın görüldüğü alanlarda ilaçlama faaliyetlerine başlanabilir. Ancak ilaçların etraftaki diğer canlılara ya da bitkilere zarar vermemesi adına profesyonel ekibin yapması gerekmektedir.

 

Tırtıllardan Korunma Yolları

Bu soruya verilebilecek en güzel yanıt ise zirai ilaçlamalardan geçmektedir. Fakat ne yazık ki bu ilaçların bir kısmı bitkilere zarar verebilmektedir. Dolayısıyla profesyonel ekip tarafından gerçekleştirilmeyen TIRTIL İLAÇLAMASI ne yazık ki olumlu sonuç vermemektedir. Uzun yıllar boyunca zararsız görünen bu canlılar en çok da bağı ve bahçesi olanların canını sıkmıştır. Ufak tefek ya da zararsız gibi görünen bu türden bitkilerin korunması için birtakım yöntemler de bulunmaktadır. Tırtıllar bitkiye yapışır ve tamamen bitkiye ait olan yaprakları yemeye başlar. Bu da sağlık bakımından oldukça problem oluşturacak bir durumdur. Bitkinin sağlığı için tırtıl ilaçlaması yapılmasına ve geç kalmamaya özen gösterilmelidir. Tırtıllar için toz formunda bulunan ilaçlar ya da pudralar vardır. Çeşitli ilaçların ve bu pudra benzeri malzemenin kullanılması ile tırtıllar bitkiden uzak kalacaktır.

 

En İyi İlaçlama Yöntemi

Tırtıllar için çeşitli ilaçlama yöntemleri bulunsa da hangisinin iyi ya da hangisinin kötü olduğuna ancak ilaçlama firması karar verebilir. Çünkü birçok farklı tırtıl ilacı vardır ve her biri farklı şekilde kullanılır, etkisi ve koruduğu alan da değişiklik göstermektedir. Zirai ilaçlar, pudralar, yapıştırıcılar tırtıllar için başlıca ilaçlama yöntemleridir. Tırtıl ilaçlaması için çeşitli ilaçlama firmaları sorgulansa da Eda İlaçlama bu konuda kendinden söz ettirmeyi başarmış ve sahada ciddi olumlu sonuçlar almıştır.

 

 

 

Etiketler: